Spring naar content

Omarm het onbekende!

De toekomst is onzeker, dat weten we zeker.

Onzekere Zaken vertelt je niet wat de toekomst brengen gaat, want dat weet niemand. Maar het kan je wel helpen bij het navigeren door die onbekende toekomst. Met een methodisch en theoretisch kader én praktische handvatten die grip geven in veranderende omstandigheden.

De verkenning Onzekere Zaken biedt je handvatten om te navigeren door het onbekende, waarbij onzekerheid niet uit de weg wordt gegaan. Dit gegeven hebben lectoren Tessa Cramer (Fontys Academy for the Creative Economy) en Jacco van Uden (de Haagse Hogeschool) samen met docent-onderzoeker Dolf Nijsen (Fontys) en performance kunstenaar Marjolijn Zwakman omarmd.

Uit deze verkenning is een heel veel moois ontstaan: een toffe gids, een podcastserie en een festival. Nu zijn we bezig met het ontwikkelen van een toolbox voor onderwijsontwikkelaars, werktitel: een doos vol onzekerheid. Deze toolbox vullen we met oefeningen en vormen die inspiratie bieden om te leren werken met onzekerheid.

De launch van de toobox is op vrijdagochtend 26 januari in Den Haag.

Download de gids voor Onzekere Zaken

Het accepteren en opzoeken van onzekerheid is niet iets dat mensen en organisaties gemakkelijk afgaat. Zeker in de context van het openbaar bestuur, waar politici en ambtenaren geacht worden resultaten te leveren, bestaat over het algemeen een grote behoefte aan controle, rust en comfort.

Daarom biedt de gids voor Onzekere Zaken niet alleen methodisch en theoretisch kader, maar ook praktische handvatten die grip geven in veranderende omstandigheden.

DOWNLOAD de Gids voor Onzekere Zaken hier