Spring naar content

Inspiratie

PUBLICATIES VAN TEAM ONZEKERE ZAKEN

Blogs Marjolijn Zwakman

Als kunstenaar weet ik dat onzekerheid behalve een ‘ongemakkelijk gevoel’ ook een creatieve kracht is, die ingezet kan worden in een onderwijscontext. Afgelopen jaren werkten we vanuit Fontys Hogeschool, Tilburg en De Haagse Hogeschool aan ‘De Doolhofmethode’. In de methode vinden onderwijsvernieuwers handvatten en concrete werkvormen om zich, vanuit welke rol dan ook, te verhouden tot het onzekere.

Lees de Blogs van Marjolijn hier

 

 

EERDERE PUBLICATIES VAN TEAM ONZEKERE ZAKEN

Werk aan de toekomst en omarm de onzekerheid
De coronapandemie, maar ook andere grote Brabantse uitdagingen zoals rond stikstof en landbouw, vragen om flexibele bestuurders én inwoners. Vastomlijnde grote plannen gaan ons niet helpen in situaties waarin de uitgangspunten telkens wisselen. Brabant moet leren omgaan met onzekerheid.
Jos van den Broek en Tessa Cramer, Brabants Dagblad, 24-11-21

Lees het opiniestuk hier

Lectorale rede ‘De toekomst is van ons allemaal’ terugkijken en teruglezen
De opname van de lectorale rede van Tessa Cramer is hier terug te kijken. En Fontys University of Applied Science stuurt je graag een fysiek exemplaar toe van de rede. Laat hier je adres achter.

Podcast VPRO Nooit meer slapen
Terugluistertip! Tessa Cramer was op 29 november 2021 te gast bij VPRO Nooit meer slapen. Over futurisme en cultiveren van ongemak, over meelwormen en biefstuk, over haar lectorale rede aan Fontys University of Applied Sciences en over haar onderzoek naar de onzekere toekomst, die volgens haar van ons allemaal is en niet enkel van politici, beleidsmakers en planbureaus. Én over dat ‘Onzekere Zaken Gaat Door!’ ondanks de beperkingen toch doorging.

Luister de podcast hier.

GETIPT DOOR TEAM ONZEKERE ZAKEN

Een onzekere toekomst? Leer van kunstenaars
Terug naar ‘normaal’? Laten we het lege canvas voor ons zien als een rijkdom aan mogelijkheden, meent Merlijn Twaalfhoven.
Lkca.nl, april 2020

Lees het artikel op lkca.nl

Op zoek naar houvast in onzekere tijden?
Een 8-delige podcast. Een papieren boek met oefeningen. En een live festival in Tilburg op 25 november. Onzekere Zaken is er voor de publieke professional die wil leren leven en werken in tijden waarin onzekerheid niet de uitzondering is, maar de regel. ‘Besturen is ook dat je je dilemma’s kunt voorleggen.’
Overheid van nu, oktober 2020

Lees het artikel op overheidvannu.nl

Six problem-solving mindsets for very uncertain times
Great problem solvers are made, not born. That’s what we’ve found after decades of problem solving with leaders across business, nonprofit, and policy sectors. These leaders learn to adopt a particularly open and curious mindset, and adhere to a systematic process for cracking even the most inscrutable problems. They’re terrific problem solvers under any conditions. And when conditions of uncertainty are at their peak, they’re at their brilliant best.
McKinsey, september 2020

Lees het artikel op mckinsey.com