Spring naar content

Presentator Michael Schaap wil weten hoe om te gaan met een onzekere toekomst. Hij komt zo terecht in de wetenschap, de kunst, het bedrijfsleven, de overheid de journalistiek, de filosofie en allerlei mengvormen daarvan. Vanuit de studio duiden futurist Tessa Cramer en kunstenaar Merlijn Twaalfhoven de interviews en reportages.

Deze podcast is het resultaat van een samenwerking tussen BrabantKennis, het ministerie van Binnenlandse Zaken en Fontys Hogescholen. Bij deze podcast hoort ook een gids waarmee je zelf aan de slag kan met onzekerheidsvaardigheden, op deze website te bestellen.

De Onzekere Zaken podcastserie is te beluisteren via deze website of je favoriete podcast-app.

aflevering 3:

Democratie is niet voor bange mensen

36 min

Aflevering 3: Democratie is niet voor bange mensen
Met: Michael Schaap, Thomas Muntz, Julia Wouters, Tessa Cramer, Merlijn Twaalfhoven.

Wat de toekomst brengt is al onzeker, maar we zijn het ook nog eens fundamenteel oneens over wat een ideale toekomst is. Hoe ga je met die onenigheid om?

Interview met Thomas Muntz
Onderzoeksjournalist Thomas Muntz pleit voor méér conflict in onze democratie.

Thomas Muntz (1987) is filosoof en politicoloog en doceert in de masterclass onderzoeksjournalistiek. Hij is tevens docent politieke filosofie en liberal arts aan de Universiteiten van Amsterdam en Tilburg en onderzoeksjournalist bij Investico.

Voor Investico schreef hij over energie en klimaat(scepsis), de problemen bij grote ICT-projecten van de overheid en de handel in schulden.​

Reportage met Julia Wouters
Politiek adviseur Julia Wouters vertelt wat meer conflict in onze democratie in de praktijk betekent.

Julia Wouters (1969) is eigenaar van Julia Wouters Leading Women. Ze coacht en traint vrouwen zodat ze optimaal functioneren in (politieke) organisaties. Ze helpt hen bewust authentieke leiders te worden en hun missie te verwezenlijken.​

Julia schreef eerder het boek ‘De Zijkant van de Macht, waarom de politiek te belangrijk is om aan  mannen over te laten‘.​

Thomas Muntz

Thomas op LinkedIn

Julia Wouters

www.juliawouters.nl

Download de gids voor Onzekere Zaken

Het accepteren en opzoeken van onzekerheid is niet iets dat mensen en organisaties gemakkelijk afgaat. Zeker in de context van het openbaar bestuur, waar politici en ambtenaren geacht worden resultaten te leveren, bestaat over het algemeen een grote behoefte aan controle, rust en comfort.

Daarom biedt de gids voor Onzekere Zaken niet alleen methodisch en theoretisch kader, maar ook praktische handvatten die grip geven in veranderende omstandigheden.

DOWNLOAD de Gids voor Onzekere Zaken hier