Spring naar content

Presentator Michael Schaap wil weten hoe om te gaan met een onzekere toekomst. Hij komt zo terecht in de wetenschap, de kunst, het bedrijfsleven, de overheid de journalistiek, de filosofie en allerlei mengvormen daarvan. Vanuit de studio duiden futurist Tessa Cramer en kunstenaar Merlijn Twaalfhoven de interviews en reportages.

Deze podcast is het resultaat van een samenwerking tussen BrabantKennis, het ministerie van Binnenlandse Zaken en Fontys Hogescholen. Bij deze podcast hoort ook een gids waarmee je zelf aan de slag kan met onzekerheidsvaardigheden, op deze website te bestellen.

De Onzekere Zaken podcastserie is te beluisteren via deze website of je favoriete podcast-app.

aflevering 6:

Het gesprek over het juiste

28 min

Aflevering 6: Het gesprek over het juiste
Met: Michael Schaap, Chloé Rutzerveld, Lukas van der Storm, Tessa Cramer, Merlijn Twaalfhoven.

In aflevering 6 ontvangen we twee gasten die op hun eigen manier proberen de discussie over complexe zaken naar een hoger niveau te tillen.

Interview met Chloé Rutzerveld
Ontwerper Chloé Rutzerveld helpt ons ons voorstellingsvermogen over voedsel te prikkelen met wetenschap en een vleugje speculatie.

Chloé Rutzerveld (1992) is fooddesigner en futurist. Ze is gefascineerd door natuur, het menselijk lichaam en de bizarre relatie die mensen hebben met voedsel. Chloé is cum laude afgestudeerd aan de TU/e Industrial Design. In 2014 opende ze haar fooddesign-studio en sloot ze zich aan bij Next Nature Network.

Reportage met Lukas van der Storm
Journalist Lukas van der Storm legt uit dat het helpt om hoofd- en bijzaken te scheiden, zoals bijvoorbeeld bij het complexe en gepolariseerde stikstofdebat.

Lukas van der Storm (1986) schreef 12 jaar lang voor het Eindhovens Dagblad over landbouw en (provincie)politiek. Momenteel werkt hij als redacteur sociale economie bij dagblad Trouw.

Chloé Rutzerveld

www.chloerutzerveld.com​

Lukas van der Storm

Lukas op LinkedIn

Download de gids voor Onzekere Zaken

Het accepteren en opzoeken van onzekerheid is niet iets dat mensen en organisaties gemakkelijk afgaat. Zeker in de context van het openbaar bestuur, waar politici en ambtenaren geacht worden resultaten te leveren, bestaat over het algemeen een grote behoefte aan controle, rust en comfort.

Daarom biedt de gids voor Onzekere Zaken niet alleen methodisch en theoretisch kader, maar ook praktische handvatten die grip geven in veranderende omstandigheden.

DOWNLOAD de Gids voor Onzekere Zaken hier