Spring naar content

Presentator Michael Schaap wil weten hoe om te gaan met een onzekere toekomst. Hij komt zo terecht in de wetenschap, de kunst, het bedrijfsleven, de overheid de journalistiek, de filosofie en allerlei mengvormen daarvan. Vanuit de studio duiden futurist Tessa Cramer en kunstenaar Merlijn Twaalfhoven de interviews en reportages.

Deze podcast is het resultaat van een samenwerking tussen Brabantkennis, het ministerie van Binnenlandse Zaken en Fontys Hogescholen. Bij deze podcast hoort ook een gids waarmee je zelf aan de slag kan met onzekerheidsvaardigheden, op deze website te bestellen.

De Onzekere Zaken podcastserie is te beluisteren via deze website of je favoriete podcast-app.

aflevering 8:

Terugblikkend de toekomst in

51 min

Aflevering 8: Terugblikkend de toekomst in
Met: Michael Schaap, Mark Frequin, Tessa Cramer, Merlijn Twaalfhoven.

In aflevering 8 blikken we in een rondetafelgesprek met topambtenaar Mark Frequin aan de hand van fragmenten terug op Onzekere Zaken. Wat hebben we geleerd over onzekerheid? Wat maakt het omarmen van onzekerheid lastig en hoe gaan we die problemen te lijf? Wat kunnen we nú doen om grip te krijgen op al die mogelijke toekomsten?

Michael Schaap wordt bijgestaan door kunstenaar Merlijn Twaalfhoven en toekomstdenker Tessa Cramer.

In gesprek met Mark Frequin
Mark is bijzonder adviseur van de Nederlandse overheid. Hij is gevestigd bij het Ministerie van Binnenlandse Zaken, Algemene Bestuursdienst. Mark werkt aan een plan voor Publiek Leiderschap in Nederland. In juli 2021 presenteerde hij het concept: een ‘Kompas voor publiek leiderschap’.

 

Download de gids voor Onzekere Zaken

Het accepteren en opzoeken van onzekerheid is niet iets dat mensen en organisaties gemakkelijk afgaat. Zeker in de context van het openbaar bestuur, waar politici en ambtenaren geacht worden resultaten te leveren, bestaat over het algemeen een grote behoefte aan controle, rust en comfort.

Daarom biedt de gids voor Onzekere Zaken niet alleen methodisch en theoretisch kader, maar ook praktische handvatten die grip geven in veranderende omstandigheden.

DOWNLOAD de Gids voor Onzekere Zaken hier