Spring naar content

Festival

ONZEKERE ZAKEN FESTIVAL

Op dinsdag 17 mei 2022 vieren we het onbekende op het Onzekere Zaken festival. Verheug je op een middag vol inspirerende talks, waanzinnige workshops en future proof pop-up exposities. We hebben het programma flink uitgebreid met diverse workshops, sprekers en performances. Kom met ons de toekomst verkennen!

‘Durf het niet te weten, want juist dat nodigt uit om samen te gaan zoeken.’
Lector ‘Designing the future’ – Tessa Cramer

Op dit festival, georganiseerd door BrabantKennis en Fontys Academy for the Creative Economy schijnen zowel kunstenaars, beleidsmakers, studenten als wetenschappers hun licht op onzekerheid.

Joshua Snijders (schrijver, dichter, artiest) opent de middag met een spoken word performance.

Kiza Magendane (politicoloog, schrijver en columnist NRC) verzorgt de keynote. Kiza publiceerde in 2021 het boek ‘Met Nederland in therapie’ en neemt ons deze middag mee in zijn kijk op onzekerheid.

Samen met Tessa Cramer (lector Designing the Future, Fontys) hebben we het over de instrumenten die Onzekere Zaken biedt om zelf met de toekomst aan de slag te gaan. Ze neemt je mee in de mindset van een futurist, met het accent op de collectieve wijsheid van de zaal.

Deze bomvolle festivalmiddag wordt bezield begeleid door dagvoorzitter Lucas De Man, theatermaker, presentator en schrijver van onder meer het boek ‘Ik weet niet, dus ik ben’.

WORKSHOPS EN MEER
Er zijn diverse workshops over trendverkenning en speculatief design, o.a. door Rozenbrood, Studio Zeitgeist en componist Merlijn Twaalfhoven (The Turn Club).

Je mag meeschrijven aan de Trendrede 2022, onzekerheid omarmen met Kiem, leren van Lego Serious Play en meegaan op VR toekomstexpeditie.

Bovendien kun je meebouwen aan de toekomst met Wouter Veldhuis – College van Rijksadviseurs & Fontys.

Daarnaast kun je rondneuzen en rusten in de rozentuin, smullen van onzekere smaken en shoppen in de bijzondere boekenhoek.

 

praktische info en aanmelden

Het festival vindt plaats van 14.00 tot 17.00 uur in poppodium 013 in Tilburg. Inloop vanaf 13.15 uur, borrel vanaf 17.00 uur.

Aanmelden kan via de website van Fontys. Het aantal plaatsen is beperkt, dus schrijf je tijdig in.

Meld je aan